Mediere

Intrebari: Cum e posibil ca o sesiune sau cateva sesiuni de doua ore sa aiba un impact deciziv asupra unor conflicte care au avut o durata de ani de zile?

Raspundem:

 • Medierea da ocazia oamenilor sa vorbeasca.
 • Conflictele intense genereaza suspiciuni si neintelegeri, care pot fi pur si simplu eliminate daca oamenii vorbesc.
 • Medierea este confidentiala si asta ajuta partile sa puna pe masa cu mai multa usurinta lucruri pe care altfel le-ar ascunde, pentru a nu se expune in public si a-si proteja imaginea.
 • In mediere nu exista reguli formale cu privire la ce se poate discuta, astfel incat partile pot aduce in discutie orice fel de preocupari au, nu doar acele situatii formale, exacte si care pot fi obiectul unei dispute publice.
 • Oamenii in conflict nu sunt dispusi sa se auda si sa valideze opinia celeilalte parti. Prezenta mediatorului, abilitatile de comunicare ale mediatorului, vor imbunatati comunicarii dintre parti. Ceea ce este spus prin mediator va fi acceptat mai usor de catre parti, decat atunci cand ele discuta direct.


Intrebare: Cum ne ajuta medierea?

Raspundem:

 • Puteti apela la mediere oricand doriti, chiar daca va aflati intr-un proces in instanta, sau daca nu doriti sa ajungeti acolo, sau pur si simplu vreti sa rezolvati o situatie tensionata si intelegeti ca va fi mai usor cu sprijinul nostru.
 • Decideti impreuna cu noi cand sunt sedintele de mediere si durata lor. Beneficiati de un timp redus de solutionare a conflictului, care este crucial mai ales in afaceri.
 • Va pastrati confidentialitatea disputei, sedintele de mediere avand loc in biroul mediatorului si nu in sedinta publica ca in instata;
 • Aveti libertatea de a lua decizii, pentru ca mediatorul nu impune solutii, ci construieste solutii impreuna cu dumneavoastra.
 • Daca aveti venituri modeste, onorariul de mediere poate fi suportat de catre stat, in conditiile prevazute de lege;
 • Durata pe care se desfasoara medierea suspenda curgerea termenelor de prescriptie;
 • Hotararile judecatoresti care s-au pronuntat in temeiul acordurilor sunt definitive si nu mai sunt supuse cailor de atac.

Colaboratori

Centrul de Mediere Familiala www.FaMe.ro Alternative Sociale www.alternativesociale.ro Colegiul Mediatorilor www.colegiulmediatorilor.ro European Association of Judges for Mediation www.gemme.eu Centrul de Educatie Internationala www.iec.ro

Contacteaza-ne

Solicitati mediere

Daca doriti o mediere sau informatii suplimentare despre mediere, va invitam sa ne trimiteti formularul de solicitare a medierii prin email sau fax, sau pur si simplu sa ne telefonati.

Descarca: formular-inscriere.pdf
Descarca: formular-inscriere.doc

Inscriere curs

Pentru inscriere la cursurile de formare mediatori, va rugam sa ne trimiteti formularul completat prin email sau fax.

Descarca: formular-inscriere.pdf
Descarca: formular-inscriere.doc

Testimonials

Informatii precise cu trimitere la exemple concrete pentru facilitarea intelegerii problematicii; rabdare si tact pedagogic in parcurgerea fiecarei etape din cadrul medierii; spirit de echipa, compl[...]

Dinca Olteanu Marcel, Consilier Juridic

Cursul ”Tehnici de vanzare si marketing in mediere” a adresat un aspect critic din activitatea mediatorului de care devine constient abia dupa ce incepe sa actioneze ca mediator. In acest sens il cons[...]

Anca Elisabeta Ciuca, Presedinte Consiliul de Mediere