Experienta

Implementam din 2001 proiecte in domeniul promovarii alternativelor de rezolvare a disputelor. Aceste proiecte au avut finantatori mari, precum Ministerul Afacerilor Externe din Danemarca DFID, Ambasada Marii Britanii, Delegatia Comisiei Uniunii Europene, Guvernul Regatului Danemarcei sau Banca Mondiala. In paralel am oferit servicii pentru clienti privati in domeniul rezolvarii alternative a conflictelor (ADR) si in special in mediere.

Echipa CRFN

Expertii nostri au fost pregatiti de organizatii internationale cum ar fi Mount Royal College Canada, Consensus Canada, Danish Centre for Conflict Resolution Danemarca, Mediation UK Marea Britanie, ABA CEELI, Interraction Associates SUA, CSDF Ungaria, International Management Centre Ungaria, European Institute for Conflict Resolution Austria. Echipa reuneste experti romani si internationali.


Istoricul CRFN

Perioada 2011 - 2012

Am oferit  cursuri de formare mediatori si cursuri de formare continua in mediere: Conflictele de familie:  practica medierii si contextul lega, Tehnici de vanzare si marketing in mediere.

Am oferit servicii de mediere si consultanta pentru comunicare si managementul conflictelor pentru clienti privati.

"Comunicare sociala si mediere" – proiectul finantat de Banca Mondiala, implementat de Centrul Regional de Facilitare si Negociere - Romania in colaborare cu European Consultants organization, care a avut ca beneficiar Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara. 

Am fost selectati sa participam in proiectul Training in International Family Mediation, implementat de Mikk Germania, Child Focus, Belgia, Universitatea Leuven, finantat de Uniunea Europeana, devenind primii ofertanti specializati din Romania de servicii de mediere familiala tranfrontaliera, cu precadere in cazurile de rapiri internationale de copii. 

Perioada 2008 – 2010

In 2008 am fost autorizati de Consiliul de Mediere din Romania ca organizatie care furnizeaza cursuri de formare in mediere. Absolventii cursurilor de mediere, oferite de CRFN inainte si dupa 2008, au fost autorizati ca mediatori de catre Consiliul de Mediere.
Cursuri de Formare Mediatori au fost organizate in Iasi, Bacau, Vaslui, Birlad, Focsani, Galati, Rimnicu Vilcea. CRFN organizeaza in permanenta cursuri de formare initiala si continua fie de mediere sau alte alternative de rezolvare a conflictelor.
Am dezvoltat servicii de mediere, facilitare si consultanta pentru comunicare si managementul conflictelor pentru clienti privati.
"Imbunatatirea Comunicarii Ministerului de Justitie" – proiectul finantat de Banca Mondiala, implementat de European Consultants Organisation, East West Consulting - Belgia si Centrul Regional de Facilitare si Negociere - Romania.

Perioada 2006 – 2008

Centrul Danez de Rezolvare a Conflictelor autorizeaza CRFN ca organizatie specializata in formare de mediatori.
Am implementat proiecte de dezvoltare si educatie, cu finantare europeana:

  • Surprinde Europa intr-o Imagine, proiect de fotografie documentara, finantat prin FONDUL EUROPA
  • Centrul de Formare Continua pentru Sercivii Sociale, Romania – Republica Moldova

Training si consultanta pentru companii in Dezvoltare Organizationala, Team-Building, Managementul Conflictelor
Cursuri deschise de Negociere
Cursuri Formare Mediatori
Conferinta internationala ‘Medierea – un trend in ascensiune’ , Septembrie 2007 cu participarea expertilor din Danemarca, Nrovegia, Romania si Canada

Perioada 2005-2006

Proiectul Cresterea capacitatii de rezolvare a conflictelor pentru Politia din Romania, finantat de Ambasada Regatului Danemarcei si in parteneriat cu Centrul Danez pentru Rezolvarea Conflictelor
Conferinta Internationala "Policing Minorities"
Training si consultanta pentru companii in Dezvoltare Organizationala, Team-Building, Managementul Conflictelor

Perioada 2003 –2005

Proiecte implementate:

  • Pregatirea ofiterilor de politie pe drepturile omului si rezolvarea conflictelor pentru minoritatea roma in Romania finantat de Fondul Secretariatului Danez pentru Pace si Stabilitate (FRESTA), Ministerul Afacerilor Externe, Danemarca. Parteneri: Centru Danez de Rezolvare a Conflictelor, Institutul Danez pentru Drepturile Omului, Danemarca
  • Workshop "Policing Minorities"
  • Comunitatile actioneaza pentru imbunatatirea situatiei minoritatii roma, proiect finantat de DFID

Training si consultanta pentru companii in Dezvoltare Organizationala, Team-Building, Managementul Conflictelor

Perioada 2001 – 2003

CRFN s-a infiintat in anul 2001. Imediat dupa infiintare a desfasurat proiecte in domeniul Rezolvarii de Conflicte si Drepturilor Omului:

  • Dezvoltarea Capacitatii de Comanda si Managementul Conflictului pentru Ministerul de Interne in Republica Moldova, impreuna cu experti din Brigada de Combatere a Crimei Organizate din Marea Britanie si finantat de Ambasada Marii Britanii
  • Protectia Copilului Victima a Abuzului – proiect finantat de Ambasada Marii Britanii
  • Prevenirea si Rezolvarea Conflictelor de Munca – Mediere si Negociere. Proiect finantat prin Programul ACCESS al Delegatiei Comisiei Uniunii Europene la Bucuresti
  • Inspectia Civila a Aresturilor si Penitenciarelor in Arad, Bucuresti, Iasi si Brasov. Proiect in parteneriat cu Independent Custody Visiting din Marea Britanie. Proiect sprijinit si finantat de Foreign and Commonwealth Office, Marea Britanie.
  • Conferinta internationala - Inspectia civila in Mare Britania si Romania

Perioada 1998-2001

Membrii echipei CRFN au fost coordonatori de programe la Fundatia pentru o Societate Deschisa, Centrul International de Limbi Moderne si Centrul de Mediere si Securitate Comunitara. In cadrul acestor organizatii s-au pregatit si specializat cu organizatii si traineri internationali in domeniile: Comunicare, Facilitare si Leadership, Rezolvarea Conflictelor, Negociere, Mediere, Drepturile Omului.
Echipa CRFN a dezvoltat programele de Mediere si Drepturile Omului si a infiintat primul Centru de Mediere Comunitara.

Colaboratori

Centrul de Mediere Familiala www.FaMe.ro Alternative Sociale www.alternativesociale.ro Colegiul Mediatorilor www.colegiulmediatorilor.ro European Association of Judges for Mediation www.gemme.eu Centrul de Educatie Internationala www.iec.ro

Contacteaza-ne

Inscriere curs

Pentru inscriere la cursurile de formare mediatori, va rugam sa ne trimiteti formularul completat prin email sau fax.

Descarca: formular-inscriere.pdf
Descarca: formular-inscriere.doc

Testimonials

In perioada 13.05 - 26.05.2013 Colegiul Consilierilor Juridici Salaj, in colaborare cu Centrul Regional de Facilitare si Negociere Iasi, a organizat o sesiune de curs de formare mediatori. La curs au[...]

Losonczi Attila, Decan CCJ Salaj

E primul curs la care am participat activ si nu am simtit ca depun efort pentru a asimila o serie de cunostinte. [...]

Iulian Mocanu, Inginer